OKS EK KONTENJAN BAŞVURUSU YAPACAKLARIN DİKKATİNE

OKS KAYIT TARİHLERİ BURADAKİ GİBİ OLACAKTIR

11-28 Temmuz 2007

Tercihlerin Alınması

03 Ağustos 2007

I. Yerleştirme Sonucu İlanı

06-15 Ağustos 2007

Kayıt

19 Ağustos 2007

Boş Kontenjanların İlanı

20-24 Ağustos 2007

2. Yerleştirme Başvuruları

28 Ağustos 2007 2. Yerleştirme Sonucu İlanı
29 Ağustos 5 Eylül 2007 Kayıt

EK KONTEJAN (KONTENJAN) BAŞVURUSU YAPMAK İSTEYEN ADAYLAR

EK KONTENJAN İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMAYI İSE DİKKATLİ OKUYUNUZ.

(SİTEMİZ TARAFINDAN TARİH DÜZENLEMELERİ YAPILARAK YAYINLANMAKTADIR.)

  1. I. Yerleştirme

Sınav sonuçlarına göre OKS-TM veya OKS-MF puan türlerinden 160 ve üstü puan alan adaylar, tercihlerinde belirttikleri okullara yerleştirilecek ve 03 Ağustos 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oks2007.meb.gov.tr Internet adreslerinden yerleştirme sonuçları ilan edilecektir. Aday I.yerleştirme sonuç belgesini mezun olduğu okul müdürlüğünden alacaktır.

I. Yerleştirme sonuçlarına göre kazandığı okula kayıt yaptırmak isteyen adaylar 06-15 Ağustos 2007 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracaktır.

Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 19 Ağustos 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oks2007.meb.gov.tr Internet adreslerinden ilan edilecektir.

  1. II. Yerleştirme Yani ek yerleştirme
  • Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanlarına II. yerleştirme yapılacaktır.
  • II. Yerleştirmeye, kesin kayıt hakkı kazanıp halen kayıtlı olanlar, kesin kayıt hakkı kazandığı hâlde kaydını yaptırmamış olanlar, kesin kayıt yaptırdığı halde kaydını geri alanlar veya I.yerleştirme sonunda herhangi bir okula yerleşemeyen ( OKS-TM veya OKS-MF puan türlerinden 160 ve üzeri puan alan) adaylar katılabilecektir.
  • II. Yerleştirme işlemleri için adaylar yeni tercihte bulunmayacak, önceden yaptıkları tercih üzerinden işlemler yürütülecektir.
  • II. Yerleştirmeye katılmak isteyen adaylar 20-24 Ağustos 2007 tarihleri arasında başvuru işlemlerini yaptırdığı okul müdürlüğüne Ek-4'teki “II. Yerleştirme Tercih Talep Dilekçesini ” doldurarak müracaat edecektir.
  • II. Yerleştirme talebi onaylandıktan sonra iki kopya çıktı alıp onaylanarak bir kopyası adayın velisine verilecek, diğeri okulda saklanacaktır.
  • 28 Ağustos 2007 tarihinde II. yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr ve http://oks2007.meb.gov.tr Internet adreslerinden ilan edilecektir. Aday II. yerleştirme sonuç belgesini mezun olduğu okul müdürlüğünden alabilecektir.
  • II. Yerleştirme sonucuna göre kayıt hakkı kazanan adaylar 29 Ağustos- 5 Eylül 2007 tarihleri arasında kesin kayıt yaptıracaktır.

* I.Yerleştirme sonucuna göre kesin kayıt yaptıran adaylar II. yerleştirme talebinde bulundukları takdirde bu kayıtları sistemde otomatik olarak silinecektir. Aday I. yerleştirme işleminden doğan tüm haklarını kaybetmiş olacaktır. II. Yerleştirme sonrası aynı okula yerleşme hakkı kazanması halinde adayın kesin kayıt işlemlerini yeniden yaptırması gerekmektedir.


ek kontejan nedir,ek yerleştirme nedir,ek kontejan başvurusu,2 tercihler,2 yerleştirme başvurusu, fen lisesine ek kayıt,boş kontejanlar, liseye başvurma,ek tercihler

11 yorum:

Adsız dedi ki...

2. yerleştirme için dilekçe falan veriyormuyoz. Arkadaşlar beni duyun

Adsız dedi ki...

2. yerleştirme için dilekçeyi mezun olduğumuz okula mı verilecek ve nasıl verilecek

Adsız dedi ki...

yyyyyaaa uuufffff yyyyyyayayyaya 2.yerlestirmeyekaldık.puanım yetiodu,ama,almadılar.bu nası,bişe yyyyyyaaa uuuuuuuuuffffffuuff

Adsız dedi ki...

bizde anlamıyoruzzzzzz....neden böle oldu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:(tembeller yerleşti.)

Adsız dedi ki...

slm ya bende 2. yerleştirmelere kaldım ya puanımız yetiyo ama almıyolar en çok zoruma giden buydu ne biçim ülke bura ya

Adsız dedi ki...

BENCE DE YA KATILIYORUM.YETER ARTIK YOK SINAVIYDI YOK BAŞVURUSUYDU YOK YERLEŞTİRMESİYDİ UĞRAŞ DUR YA.NE ZAMAN BİTECEK BU ÇİLEMİZ BİZİM AAAAAAAAAAH AH!!!

Adsız dedi ki...

ewt ya yok yerleştirmesiydi yok sınavıydı yok kaydıydı ne zaman bitecek bu çilemiz aah ah

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR OKS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÇOK HATALI BAKIN DİYELİMKİ SİZ 300 TM PUAN YAPTINIZ VE X OKULUNA PUANINIZ YETİYORDU VE TERCİHLERDE DİYELİMKİ 5. SIRAYA YAZDINIZ AMA ŞUNU UNUTMAYIN 290 PUAN YAPIPTA SİZİN X OKULUNU 1. TERCİHE YAZAN OKULA GİRER SİZ DEĞİL!!!!!!

Adsız dedi ki...

Valla bende anlamadım puanım fazlasıyla 24 tercihten birine yetiyordu ve herhangi bi yer gelmedi kafayı yiyecem yaw

Adsız dedi ki...

bnde ikinci tercihlere kalanlardanım dilekçe dedikleri bi form ya okulda veriyolar doldurmak için doldurduktan sonra veli imzası gerekiyo o kadr

Adsız dedi ki...

ya of 1.yerleştirmede istemediğim yer 2.yerleştirmedede oldu zaten orayı isteseydim 1. yerleştirme sonunda kayıt olurdum of yaaaa