VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN FİYATLARI

Öncelikle Kendi yorumum ile mutlu pazarlar.Tercih yaparken una dikkat etmeniz gerekir ki vakıf üniversitesi yazmamanız.Çünkü vakıf üniversitesi demek paralı eğitim demek sayılır.Yanlışlıkla vakıf üniversitesinin burssuz yani paralı bölümünü tercih ederseniz ve o kadar parayı da ödeyecek durumda iseniz çok zor durumlarda kalabilirsiniz.Siz siz olun tercihinizi dikkatli yapınız...İçinde burs adı geçen üniversitelerin paralı üniversite olduğunuz bir köşeye yazınız...

Vakıf üniversiteleri cep yakıyor. İşte özellerin fiyatları;
Vakıf üniversitelerinin 2007-2008 akademik yıl ücretleri şöyle:

Bahçeşehir Üniversitesi: İngilizce hazırlık programı ve tüm lisans programları için bir yıllık ücret KDV dahil 16 bin 485 YTL.

Başkent Üniversitesi: 2007-2008 akademik yılı için geçen yıl uyguladığı ücretlerde değişiklik yapmadı. Tıp, diş hekimliği, mühendislik, güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakülteleri ile devlet konservatuvarı için KDV dahil 15 bin YTL.

Bilkent Üniversitesi: Bütün bölümler ve programlar yıllık KDV dahil 15 bin 400 YTL.

Çağ Üniversitesi: Tüm fakülte bölümleri ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 11 bin 800 YTL, meslek yüksekokulu programları 5 bin 900 YTL ödenecek.

İstanbul Bilim Üniversitesi: Tıp fakültesi KDV hariç 22 bin YTL, fen-edebiyat fakültesi psikoloji bölümü için 10 bin YTL, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu için 5 bin 500 YTL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için 4 bin 600 YTL.

Çankaya Üniversitesi: Tüm bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 12 bin 500 YTL.

Doğuş Üniversitesi: İngilizce lisans programları ve İngilizce hazırlık sınıfı için ücret KDV dahil 16 bin 800 YTL

İstanbul Bilgi Üniversitesi: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce hazırlık programı için KDV dahil 18 bin 520 YTL.

İstanbul Kültür Üniversitesi: Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri için KDV dahil 16 bin 659 YTL, hukuk fakültesi ile sanat ve tasarım fakültesi bölümleri için 16 bin 335 YTL, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen-edebiyat fakültesi bölümleri için 15 bin 660 YTL.

Kadir Has Üniversitesi: Fen-edebiyat, iletişim fakültesi ve İngilizce hazırlık sınıfı için KDV hariç 12 bin YTL, mühendislik ile iktisadi ve idari bilimler fakülteleri için 14 bin YTL, hukuk ve güzel sanatlar fakülteleri için 15 bin YTL.

İstanbul Aydın Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 4 bin 750 YTL,

Yeditepe Üniversitesi: Diş hekimliği fakültesi KDV hariç 29 bin YTL, tıp fakültesi 23 bin 500 YTL, mühendislik, mimarlık ve eczacılık fakülteleri, 15 bin YTL,

Atılım Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 8 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL.

Beykent Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 10 bin 400 YTL, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen-edebiyat fakültesi ile yabancı diller yüksekokuluna bağlı tüm bölümler 11 bin 550 YTL.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Tüm bölümler ve programlar KDV dahil 15 bin 500 YTL. Ücret iki taksitte dönem başlarında ödenecek.

Haliç Üniversitesi: Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü 10 bin 500 YTL, psikoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri 12 bin 500 YTL, mütercim tercümanlık 11 bin 500 YTL.

Işk Üniversitesi: Tüm bölümler KDV hariç 15 bin 300 YTL.

Koç Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 23 bin YTL.

Maltepe Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 22 bin 500 YTL,

Sabancı Üniversitesi: Tüm bölümler KDV dahil 22 bin 500 YTL.

İzmir Ekonomi Üniversitesi: Tüm lisans programları KDV dahil 7 bin 290 ABD Doları karşılığı YTL.

Fatih Üniversitesi: Mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültesinin bütün bölümler için 7 bin 950 ABD doları karşılığı YTL,

İstanbul Ticaret Üniversitesi: Lisans programları ve İngilizce lisans hazırlık KDV hariç 10 bin YTL,

Ufuk Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 10 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL,

Yaşar Üniversitesi: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 11 bin YTL, meslek yüksekokulu 7 bin YTL. Ücretin ilki kesin kayıt sırasında olmak üzere toplam 4 taksitte ödenecek.

Okan Üniversitesi: Tüm lisans programları ve hazırlık sınıfı KDV hariç 13 bin 950 YTL

5 yorum:

Adsız dedi ki...

yhaaaaaaaa olurmu böle bişi uçmuş fiyatlar allahtan zengin değilim yoksa bütün param bu vakıf üniversitelerin de yok olup gidicekti valla yhaa bence bu fiyatlar biras düşerse örenci artışı görülecektir vakıf üniversitelerinde daha fazla öğrenci orayı tercih vercek :)

Adsız dedi ki...

bu ne be sankı bana koc az zengınde bıde en pahalı onun unıversıtesı bıde fakır dostu derler ona

Adsız dedi ki...

düşünüyorumda acaba bu fiyatları belirlerken türkiyede yaşan ögrencilerin ailelerinin maddi durumları hiçmi dşünülmüyor yaw resmen uçmuş bunlar :S

Adsız dedi ki...

siz alın o fiyatları amınıza sokun lan birz düşürün lan onları amınıza soktuklarımın piçleri orospu çocukları

Adsız dedi ki...

ayıp sıze be turkıyenın sonu ucurum turkıyeyı yonetenler utansın yuhhhhh sıze ılk basta egıtıme onem versenenız ne teror ne savas nede baska sorunlarla karsılasmassınız demek kı bunları ıstıyonuz da egıtıme onem vermıyorsunuz turkıye ye ne olursa hakkı bence..........