2007 OKS TERCİH GÜNLERİ,TERCİHİN SON GÜNÜ

BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi OKS 2007 Sınav sonuçları 9 Temmuz 2007 Pazartesi günü açıklanmış ve 11 Temmuz 2007 tarihi itibariyle tercih işlemleri başlatılmış olup başvuruların 20 Temmuz 2007 tarihinde sona ereceği duyurulmuştu

Ancak, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde görevli bir kısım kamu personelinin tayin ve nakil işlemlerinin seçimler sonrasına ertelenmiş olması, bununla bağlantılı olarak bazı öğrencilerin mağdur duruma düşebilecekleri Bakanlığımıza ulaşan başvurulardan anlaşılmaktadır.

Yapılan değerlendirmeler sonucu öğrencilerin ve ailelerinin zarar görmemeleri açısından OKS 2007 tercih başvuru süresi 28 Temmuz 2007 Cumartesi gününe kadar uzatılmış olup, diğer işlemlere yönelik takvim aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

11-28 Temmuz 2007

Tercihlerin Alınması

03 Ağustos 2007

I. Yerleştirme Sonucu İlanı

06-15 Ağustos 2007

Kayıt

19 Ağustos 2007

Boş Kontenjanların İlanı

20-24 Ağustos 2007

2. Yerleştirme Başvuruları

28 Ağustos 2007 2. Yerleştirme Sonucu İlanı
29 Ağustos 5 Eylül 2007 Kayıt

Bu arada bazı basın organları ile internet sitelerinde "OKS'de büyük hata, OKS'de skandal" gibi başlıklarla kamuoyunu yanıltıcı öğrenci ve velileri endişeye sevk edici yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikte bazı haberlerin yer aldığı görülmüştür.

Bilindiği gibi uzun yıllardır uygulanmakta olan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında ilk defa bu yıl öğrencinin ilköğretim başarısının etkili hale getirilmesi amacıyla ilköğretim başarı puanı uygulamasına geçilmiştir. Bu amaçla da 818.359 adayın katıldığı sınavda kullanılmak üzere ilköğretim kurumlarının 8. sınıfında öğrenim gören 1 Milyon 100 binden fazla öğrencinin diploma notu e-okul sistemi aracılığı ile toplanarak değerlendirmelere katılmıştır.

Özellikle bu ilk uygulamada olabilecek hataların giderilmesi açısından Bakanlığımızca yayınlanan puan sonuç tablosunda diploma notuna açıkça yer verilmiş, böylelikle yanlışlıklar sonucu adayların hak kaybına uğramamaları açısından yanlış bilginin düzeltilmesine zemin oluşturulmuştur.

Nitekim, ilk defa başlatılan bu uygulamada bazı okul yöneticilerinin, öğrencilerin diploma notlarını e-okul sistemine yanlış girdiği, öğrenci, okul yönetimi veya veliler tarafından fark edilerek Bakanlığımıza intikal ettirilmiş olup Bakanlığımızca alınan tedbirlerle bu öğrencilerimizin puanları yeniden hesaplanırken öte yandan diğer adayların olumsuz etkilenmeyecekleri içimde düzeltme çalışmalarına başlanmıştır.

Ancak, konu basın organlarında yer alan bir vahamette olmayıp, münferit sayılabilecek ölçektedir. 14 Temmuz 2007 tarihi itibariyle Bakanlığımıza intikal eden başvuru sayısı 386 olup, sözü edilen yazılarda yer aldığı gibi binlerle ifade edilecek boyutta bir hata söz konusu değildir.

Özellikle, yanlış not girilmesine sebep olan okul yöneticileri ve idarecileri hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca aynı yazıda yer alan "geçen yılkı skandallar" başlığıyla konu edilen hususların gerçekle hiçbir ilgisi olmayıp bu konularla ilgili herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

3 yorum:

merve dedi ki...

ya yeter.. artık siz bizimle oyunmu oynuyosunuz? açıklayın artık. tabi sizin yeriniz rahat, oturdugunuz yerden' sonuçlar açıklanabilir' dionuz ama bu ögrencileri düşünmüonuz tabi yerinizi buldnuz ama: bu yollardan geçerek geldiniz buralara UNUTMAYIN hüseyin amca

Adsız dedi ki...

ben istediğim anadolu lisesini kazanamadım ama yinede teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

ben 2. tercih sonuçlarını bekliyorum hala açıklanmadı açıklayın artık yaaa sabahtan beri bekliyoruz :(